HR og lederstøtte – intervju med en av våre advokater

HR og lederstøtte – intervju med en av våre advokater

I advokatfirmaet Berg (tidligere Lillehammeradvokatene) har vi et eget arbeidsrett-team, ledet av advokat og partner Marianne Berg.

Marianne har bred erfaring fra ulike lederstillinger siden 2002. Hun har vært regionsdirektør i Nav klageinstans, HR-sjef for Gjøvik og Lillehammer sykehus og direktør på Lillehammer sykehus, samt vært aktiv med verv i ulike foreninger.

Marianne og teamet bistår virksomheter i Innlandet med HR og lederstøtte i krevende situasjoner som sykefraværssaker, arbeidsmiljøprosesser, ansatte som underpresterer, oppsigelsessaker og konflikthåndtering.

Marianne Berg, advokat og partner i advokatfirmaet Berg

Lei en HR-konsulent

For en bedrift er de ansatte den viktigste ressursen. Godt lederskap er en grunnleggende forutsetning for at de menneskelige ressursene skal kunne utvikles kontinuerlig og levere best mulig.

Med lederstøtte tilbyr vi ledere hjelp i enkeltsaker, og vi kan fungere som sparringspartner i strategiske valg om virksomhetens drift. Målrettet HR-arbeid forebygger uro og konflikter. Hos oss kan du leie en HR-ressurs til en konkret prosess eller for en lengre periode.

Hvorfor er god HR så viktig for en bedrift?

Å være leder kan være ensomt og krevende. Det stilles mange krav, både ovenfra og nedenfra, og det er mange regler å forholde seg til. Alle ledere trenger av og til en strategisk partner eller en støtte i hverdagen når utfordringer oppstår.

Det er for eksempel veldig mye unødvendig tids- og kostnadstyver i mange bedrifter. Sykefravær koster penger. Personer som ikke gjør en god nok jobb koster penger. Konflikter koster penger. Feil organisering koster penger. Når utrygghet, konflikter, ledelse og økonomi er forstyrrende elementer i en bedrift, kan det fort bli vanskelig å prestere optimalt på jobb. Vår erfaring er at det ikke skal så mye til før fokuset blir feil og konsentrasjonen minsker. Med god HR finner vi effektive måter å løse opp i konflikter på, og aller helst forbygge at de i det hele tatt oppstår.

En viktig del av god HR er å ha en god og trygg ledelse. Sammen med fagpersoner fra andre store virksomheter i Innlandet jobber vi i advokatfirmaet Berg med lederutvikling, forebygging og håndtering av arbeidsmiljøproblemer. I samarbeid med disse skreddersyr vi prosesser tilpasset din bedrifts behov, og kan fokusere på de spørsmålene du ønsker å lære mer om.

Vi i arbeidsrett-teamet i advokatfirmaet Berg kan bidra til rådgiving for lønnsomme omstillingsprosesser, bistå virksomheter i vanskelige enkeltsaker og oppsigelser, varslingssaker, nedbemanning og med lederutvikling, svarer Marianne.

Vi bistår med styreverv

I advokatfirmaet Berg ønsker vi å ha et helhetlig tilbud til bedrifter. Vi tilbyr derfor styreverv, og har flere advokater, både kvinner og menn, som kan bekle rolle som styremedlem. Våre advokater har omfattende erfaring fra styrearbeid, og er flinke til å sette seg inn i ulike næringsvirksomheter. Velger du en advokat fra advokatfirmaet Berg til å delta som styremedlem får du et engasjert og kompetent styremedlem, som ønsker å bidra til økonomisk vekst for ditt firma, fortsetter Marianne.

I tillegg har vi advokater med omfattende erfaring innen andre arbeidsrettslige problemstillinger, så vel som selskapsrett, skatt og avgifter, eiendom, konkurs og kontrakter for å nevne noe. På denne måten kan vi tilby alt din bedrift trenger av juridisk bistand, på ett sted.

Varslingssaker

Marianne samarbeider med Kari Breirem som er en anerkjent advokat for varslingssaker og gjengjeldelse av varsling. 

Lederutvikling

Sammen med fagpersoner med tung kompetanse jobber Marianne med lederutvikling, forebygging og håndtering av arbeidsmiljøproblemer. I samarbeid med disse kan vi skreddersy prosesser tilpasset din bedrifts behov.  

Ta kontakt med Marianne for en uforpliktende samtale. 

Har du behov for bistand innen HR og ledelse? Ta kontakt med dyktige Marianne for en uforpliktende og hyggelig samtale!

Advokatfirmaet Berg

Kontakt oss

Nyttige lenker og dokumenter