Privat 

Næring

Annet

Kan arbeidsgiver endre på stillingen min?

Innholdet i begrepet arbeidsgivers styringsrett er skapt gjennom rettspraksis og ble oppsummert av Høyesterett i en sak som gjaldt to brannmestre som hadde tjenestegjort på brannbåten Nøkk. Spørsmålet som ble stilt var om de to ansatte måtte akseptere å bli overført til landbasert arbeid, som medførte at de måtte påregne mange flere brannutrykninger enn om bord på båten.

Høyesterett mente etter en totalvurdering at endringene lå innenfor arbeidsgivers styringsrett, og formulerte dette slik:

«Arbeidsgiver har i henhold til styringsretten rett til å organisere, lede, kontrollere og fordele arbeidet, men dette må skje innenfor rammen av det arbeidsforhold som er inngått. Ved tolkingen og utfyllingen av arbeidsavtalene må det blant annet legges vekt på stillingsbetegnelse, omstendighetene rundt ansettelsen, sedvaner i bransjen, praksis i det aktuelle arbeidsforhold og hva som finnes rimelig i lys av samfunnsutviklingen.»

Har arbeidsgiver gjort endringer i ditt arbeidsforhold og du er i tvil om endringen ligger innenfor styringsretten, da bør du be om en begrunnelse og kanskje få Advokatfirmaet Berg til å se på saken din.

Nyttige lenker og dokumenter
Har du en sak?
Kontakt oss på tlf. 99 70 61 83post@advokatfirmaetberg.no eller fyll ut skjemaet så tar vi kontakt for en uforpliktende samtale.
Har du en sak?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

magnifiercrosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram